hyviä ruokareseptejä
Re: hyviä ruokareseptejä
Olivian kana
4 kpl Broilerin rintaleikkeitä
2 rasiaa herkkusieniä (400g) tai vaihtoehtoisesti 2 purkki herkkusieniä
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl voita
1 pss pakaste pikkuporkkanoita
suolaa
Hunajakastike
2dl kermaa
2 prk smetanaa
2 rkl hunajaa
1 rkl soija kastiketta
1 tl rosepippuria
Jauhota rintaleikkeet vehnäjauhoissa ja paista paistinpannussa. Laita voideltuun uunivuokaan. Viipaloi ja paista herkkusienet, mausta suolalla ja kaada vuokaan. Lisää pikkuporkkanat. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada vuokaan. Kypsennä uunissa 175 asteessa nooin 1 tunti.
4 kpl Broilerin rintaleikkeitä
2 rasiaa herkkusieniä (400g) tai vaihtoehtoisesti 2 purkki herkkusieniä
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl voita
1 pss pakaste pikkuporkkanoita
suolaa
Hunajakastike
2dl kermaa
2 prk smetanaa
2 rkl hunajaa
1 rkl soija kastiketta
1 tl rosepippuria
Jauhota rintaleikkeet vehnäjauhoissa ja paista paistinpannussa. Laita voideltuun uunivuokaan. Viipaloi ja paista herkkusienet, mausta suolalla ja kaada vuokaan. Lisää pikkuporkkanat. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada vuokaan. Kypsennä uunissa 175 asteessa nooin 1 tunti.
Miksi olla vaikea, kun vähällä vaivalla voi olla täysin mahdoton??!!
Re: hyviä ruokareseptejä
Tätä teen yleensä vain jouluna mutta nyt ajattelin tehdä viikonlopun kunniaksi poikkeuksen
Lihajuurespata
400g porsaan lihasuikaleita
400g hunajamarinoituja kanasuikaleita
1pss amerikan pekonia
4-5 sipulia
2-3 porkkanaa
1 prk herkkusieniä (muista valuttaa neste pois)
1/2 dl tomaattipyreetä
2-3 murskattua valkosipulin kynttä
3-4dl lihalientä
1/2 tl mustapippuria
1-2 laakerinlehteä
noin 1 1/2 tl suolaa
Lohko kuoritut sipulit ja viipaloi porkkanat. Ruskista suikaloitu pekoni pannulla ja pekonista irronneessa rasvassa sekä liha- että kanapalat pienissä erissä. Siirrä lihat pataan. Kiehauta pannulla myös paloitellut sipulit ja herkkusienet, lisää pataan. Huuhdo pannu vesitilkalla ja kaada lihan joukkoon. Lisää pataan lihaliemi ja mausteet. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä tai uunissa 200 asteessa noin 1 tunti. Tarkista maku, lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa keitettyjen perunoiden, perunasoseen tai riisin kanssa.
Halutessasi padasta miedomman makuisen voit jättää tomaattipyreen ja/tai valkosipulinkynnet pois

Lihajuurespata
400g porsaan lihasuikaleita
400g hunajamarinoituja kanasuikaleita
1pss amerikan pekonia
4-5 sipulia
2-3 porkkanaa
1 prk herkkusieniä (muista valuttaa neste pois)
1/2 dl tomaattipyreetä
2-3 murskattua valkosipulin kynttä
3-4dl lihalientä
1/2 tl mustapippuria
1-2 laakerinlehteä
noin 1 1/2 tl suolaa
Lohko kuoritut sipulit ja viipaloi porkkanat. Ruskista suikaloitu pekoni pannulla ja pekonista irronneessa rasvassa sekä liha- että kanapalat pienissä erissä. Siirrä lihat pataan. Kiehauta pannulla myös paloitellut sipulit ja herkkusienet, lisää pataan. Huuhdo pannu vesitilkalla ja kaada lihan joukkoon. Lisää pataan lihaliemi ja mausteet. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä tai uunissa 200 asteessa noin 1 tunti. Tarkista maku, lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa keitettyjen perunoiden, perunasoseen tai riisin kanssa.
Halutessasi padasta miedomman makuisen voit jättää tomaattipyreen ja/tai valkosipulinkynnet pois

Miksi olla vaikea, kun vähällä vaivalla voi olla täysin mahdoton??!!
Re: hyviä ruokareseptejä
Sienet heittäisin metsään mutta muuten on herkullisen oloisia reseptejä Karenilla
E: Hienoa saada viestejä tähänkin ketjuun pitkästä aikaa

E: Hienoa saada viestejä tähänkin ketjuun pitkästä aikaa

Re: hyviä ruokareseptejä
Sienet on metsän elukoiden sapuskaa eikä meidän kaksijalkaisten tule niihin koskea 

Re: hyviä ruokareseptejä
Toisissa enemmän ja toisissa vähemmän, mutta lihaa sen ravinnon pitää olla eikä mitään itiöhöttöä 

Re: hyviä ruokareseptejä
Sienet on myös sellaisia jotka voi hyvin kummastakin ohjeesta pois jättää. Itse olen vaan purkki herkkusienien ystävä. Nehän ovat mun mielestä hyviä ihan vaikka suoraan purkista syötynä 

Miksi olla vaikea, kun vähällä vaivalla voi olla täysin mahdoton??!!
Re: hyviä ruokareseptejä
18 bullar
Vaniljbullar
1 sats vetedeg, grundrecept
1 msk kardemummakärnor
3 dl mjölk
50 g färsk jäst
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
150 g mjukt smör
1 ekologiskt ägg
11-12 dl vetemjöl special
1 sats vaniljkräm
5 dl mjölk
1 vaniljstång
1 1/2 dl strösocker
7 ekologiska äggulor
1 1/2 dl majsstärkelse
50 g mjukt smör
1.Stöt kardemummakärnorna fint i en mortel och värm med mjölken tills den är fingerljummen, 37 grader.
2.Smula ner jästen i en bunke och lös den med mjölken, strösocker, salt, smör och ägg.
3.Tillsätt lite vetemjöli taget och arbeta samman till en smidig deg.
4.Jäs degen i bunke under bakduk till dubbel storlek i 45-60 minuter.
5.Sätt ugnen på 200 grader.
6.Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och baka ut till önskade bullar.
Vaniljkräm
1.Koka upp mjölk med delad och urskrapad vaniljstång i en kastrull. Lyft ur stången efter uppkoket.
2.Vispa strösocker, äggula och majsstärkelse vitt och pösigt.
3.Slå över den heta mjölken under vispning.
4.Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp under kraftig vispning, häll över i en kall skål när blandningen tjocknat ordentligt.
5.Smält smöret i den varma krämen under vispning, fortsätt vispa tills krämen är slät.
6.Kyl vaniljkrämen i ett isbad eller i kylskåp.
Fyllning
1.Dela degen i 18 bitar, forma dem till runda bullar och lägg dem med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper.
2.Platta till dem lite och jäs under en bakduk till dubbel storlek i 45-60 minuter.
3.Sätt ugnen på 200 grader.
4.Fyll vaniljkrämen i en spritspåse med en rundtyll, stick spritsen i varje bulle och fyll dem med lite vaniljkräm.
5.Grädda bullarna gyllene imitten av ugnen i 7-8 minuter och låt dem svalna något. Pensla bullarna med smält smör och rulla dem i strösocker, utan att det hamnar strösocker på vaniljkrämen i mitten.
Laitan tämän ohjeen tänne ikäänkuin talteen kun tuo vaniljakreemi vaikuttais hyvälle. En haluis valmistakaan ostaa.
Vaniljbullar
1 sats vetedeg, grundrecept
1 msk kardemummakärnor
3 dl mjölk
50 g färsk jäst
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
150 g mjukt smör
1 ekologiskt ägg
11-12 dl vetemjöl special
1 sats vaniljkräm
5 dl mjölk
1 vaniljstång
1 1/2 dl strösocker
7 ekologiska äggulor
1 1/2 dl majsstärkelse
50 g mjukt smör
1.Stöt kardemummakärnorna fint i en mortel och värm med mjölken tills den är fingerljummen, 37 grader.
2.Smula ner jästen i en bunke och lös den med mjölken, strösocker, salt, smör och ägg.
3.Tillsätt lite vetemjöli taget och arbeta samman till en smidig deg.
4.Jäs degen i bunke under bakduk till dubbel storlek i 45-60 minuter.
5.Sätt ugnen på 200 grader.
6.Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och baka ut till önskade bullar.
Vaniljkräm
1.Koka upp mjölk med delad och urskrapad vaniljstång i en kastrull. Lyft ur stången efter uppkoket.
2.Vispa strösocker, äggula och majsstärkelse vitt och pösigt.
3.Slå över den heta mjölken under vispning.
4.Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp under kraftig vispning, häll över i en kall skål när blandningen tjocknat ordentligt.
5.Smält smöret i den varma krämen under vispning, fortsätt vispa tills krämen är slät.
6.Kyl vaniljkrämen i ett isbad eller i kylskåp.
Fyllning
1.Dela degen i 18 bitar, forma dem till runda bullar och lägg dem med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper.
2.Platta till dem lite och jäs under en bakduk till dubbel storlek i 45-60 minuter.
3.Sätt ugnen på 200 grader.
4.Fyll vaniljkrämen i en spritspåse med en rundtyll, stick spritsen i varje bulle och fyll dem med lite vaniljkräm.
5.Grädda bullarna gyllene imitten av ugnen i 7-8 minuter och låt dem svalna något. Pensla bullarna med smält smör och rulla dem i strösocker, utan att det hamnar strösocker på vaniljkrämen i mitten.
Laitan tämän ohjeen tänne ikäänkuin talteen kun tuo vaniljakreemi vaikuttais hyvälle. En haluis valmistakaan ostaa.
Re: hyviä ruokareseptejä
Ei jaksais, sinä osaat ilman ohjettakin kun olet ammattilainen. 

Re: hyviä ruokareseptejä
^^^ Google-kääntäjällä tuosta tulee aika hauska 

Miksi olla vaikea, kun vähällä vaivalla voi olla täysin mahdoton??!!
Re: hyviä ruokareseptejä
^ Kääntäjä on hanurista, melkein paremmin ymmärtää alkuperäistä ohjetta 

Re: hyviä ruokareseptejä
Kyllähän tuon tiesinkin koitin vaan mitä se vastaukseksi antaa
Miksi olla vaikea, kun vähällä vaivalla voi olla täysin mahdoton??!!
Re: hyviä ruokareseptejä
SIRU kirjoitti:Ei jaksais, sinä osaat ilman ohjettakin kun olet ammattilainen.
Pullaa en ole tehnyt aikoihin

Re: hyviä ruokareseptejä
Onko kenelläkään vinkkiä hyvän majoneesin ohjeesta.
Miksi olla vaikea, kun vähällä vaivalla voi olla täysin mahdoton??!!
Re: hyviä ruokareseptejä
Kiits!
Tälläisen löysin myös ja ajattelin koklata
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta ... 0tyyliin)/
Tälläisen löysin myös ja ajattelin koklata

http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta ... 0tyyliin)/
Miksi olla vaikea, kun vähällä vaivalla voi olla täysin mahdoton??!!